Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
Η».

 
Κ. Υπουργέ,
Μεταφέροντας σας την αγωνιώδη έκκληση των υπευθύνων του Κέντρου «ΠΝΟΗ» Πρόληψης και Συμβουλευτικής κατά των εξαρτήσεων στο Νομό Λέσβου, καταθέτω συνημμένα στην παρούσα, την από 14/11/08 επιστολή τους.
Επισημαίνεται ότι λόγω της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζουν, αφού για τα έτη 2007 και 2008 ο ΟΚΑΝΑ και η ΚΕΔΚΕ, δεν κατέβαλαν τις απορρέουσες από την υφιστάμενη προγραμματική σύμβαση οφειλόμενες εισφορές, κατά ανάγκη θα οδηγηθούν σε αναστολή της λειτουργίας τους. Ήδη οφείλονται μισθοί πολλών μηνών στο προσωπικό της «ΠΝΟΗΣ», ενώ αδυνατούν να ανταποκριθούν στα λοιπά λειτουργικά τους έξοδα.
Βεβαίως γνωρίζω ότι δυστυχώς, για οικονομικούς λόγους, υποχρεώθηκαν να αναστείλουν την λειτουργία τους και την κοινωνική τους προσφορά και πολλά άλλα «Νομαρχιακά» κέντρα ανάλογα με την «ΠΝΟΗ».
Επιβάλλεται το Υπουργείο σας να ασχοληθεί κατά προτεραιότητα με τα προβλήματα των κέντρων απεξάρτησης της επαρχίας, τα οποία εκδηλώνουν ιδιαίτερα σημαντική δράση στις τοπικές κοινωνίες με προγράμματα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και στήριξης της οικογένειας και των σχολείων, για θέματα υγείας των νέων.
Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου στη Μυτιλήνη όλοι οι εμπλεκόμενοι με το ζήτημα της «ΠΝΟΗΣ» φορείς θα έχουν συνάντηση στην προσπάθεια να εξεύρουν τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης. Επιβάλλεται νομίζω να εκδηλωθεί το ενδιαφέρον σας δια των αποκεντρωμένων υπηρεσιών σας.